Önemli Duyurular

Sitemizde kendi tariflerini paylaşacak moderatörler aranmaktadır.
Sitemiz ile ilgili eleştiri ve önerilerinizi bildirmeniz beni mutlu edecektir.
Sitemizdeki tarifler bizzat denenmiş olup hiç bir yerden alıntı değildir.
“Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri, 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır. Yazıların ve fotoğrafların sahibi http://cigdeminyemekleri.blogspot.com.tr/'dir. Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, alıntı yapılamaz."

23 Ekim 2015 Cuma

Fırında Tavuk Göğsü

Fırında Tavuk Göğsü



Fırında tavuk göğsü, tavuk eti potasyum, protein, çinko ve demiş açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Fakat kolesterol oranı oldukça fazladır. Tavuk eti derisi ile beraber tüketilirse yağ ve kalori bakımından çok daha zenginleşir. Bu nedenle derili tüketiminden mümkün olduğunca kaçınmak gerekir. Köfte büyüklüğünde bir tavuk göğsü ortalama 30 kaloridir.

Fırında Tavuk Göğsü İçin Malzemeler

2 tane tüm tavuk göğsü
1 tane orta boy kuru soğan
2 tane orta boy havuç
2 tane orta boy kabak
2 tane kırmızı biber
Karabiber ve tuz
Sıvı yağ

Üzeri İçin

1 çorba kaşığı domates salçası
2 tane domates
Tuz, karabiber ve fesleğen

Fırında Tavuk Göğsü Hazırlanışı

Tavuk göğünü yıkayarak fileto şeklinde doğrayın. Buzdolabı poşetlerini kenarların keserek mutfak tezgahına yayın. Tavuk etlerini poşetlerin üzerine alın ve et döveceği ile iyice incelene kadar dövün. Dövdüğünüz etlerin üzerine karabiber ve tuz serpiştirin.

Kabakların kabuklarını kazıyarak bol su ile yıkayın. Kabakları kürdan uzunluğunda ince dilimler halinde doğrayın. Aynı şekilde kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyerek yine kürdan boyunda doğrayın. Havuçların kabuklarını kazıyın ve doğradığınız sebzelere uygun olacak şekilde doğrayın. Kuru soğanı soyarak yarım halka şeklinde doğrayın.

Geniş bir tavanın içine sıvı yağı ekleyerek kızdırın. Doğradığınız soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanların üzerine doğradığınız diğer sebzeleri ekleyerek karıştırın ve kavurmaya devam edin. Sebzeler hafif yumuşadıktan sonra ocağı kapatın. Hafif ılıyan sebzeleri dövdüğünüz tavuk etlerinin uç kısımlarına paylaştırarak rulo şeklinde sarın. Borcam fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın, sardığınız tavuk göğüslerini fırın tepsisine sıralayın. Tüm tavuklar bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtarak, tepsiyi fırına verin. Yemeğin sosu için, domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve ufak ufak doğrayın. Ufak bir tavaya sıvı yağ ekleyerek ısıtın ve domatesleri ısınan yağa ekleyin. Domatesler pişmeye başlayınca domates salçasını ilave ederek kavurun. Son olarak tuz, karabiber ve fesleğeni ekleyip, ocağı kapatın.

Tavuk göğüsleri piştikten sonra geniş bir servis tabağına alarak, hazırladığınız domatesi sosunu üzerine gezdirin. Fırında tavuk göğsü servis için hazır.

Afiyet olsun.

0 yorum: