Önemli Duyurular

Sitemizde kendi tariflerini paylaşacak moderatörler aranmaktadır.
Sitemiz ile ilgili eleştiri ve önerilerinizi bildirmeniz beni mutlu edecektir.
Sitemizdeki tarifler bizzat denenmiş olup hiç bir yerden alıntı değildir.
“Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri, 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır. Yazıların ve fotoğrafların sahibi http://cigdeminyemekleri.blogspot.com.tr/'dir. Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, alıntı yapılamaz."

23 Ekim 2015 Cuma

Fırında Tavuk Dolması

Fırında Tavuk Dolması



Fırında tavuk dolması, yemekleriniz ile unutulmaz olmak için bu tarifi misafirlerinizi hazırlayabilirsiniz. Fırında tavuk dolma özel bir akşam yemeği için hazırlanacak en özel yemeklerden bir tanesidir. Hazırlanması ne kadar kolay olsa da lezzeti ve görüntüsü ile herkesten tam not alacaktır. Büyük küçük herkesin favorisi olacak fırında tavuk dolma nasıl hazırlanıyor, gelin hep beraber bakalım.

Fırında Tavuk Dolması İçin Malzemeler

1 tane tüm tavuk
2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 dilim limon suyu
1 kahve kaşığı toz şeker
Tuz ve karabiber
4 su bardağı su

İçi İçin

2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuş üzümü
1 tane haşlanmış tavuk ciğeri
3 yemek kaşığı margarin
1 tane orta boy kuru soğan
3,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
Köri, yenibahar, tuz ve karabiber

Üzeri İçin

Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı toz şeker
Garnitür Olarak

250 gram mantar
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Fırında Tavuk Dolma Hazırlanışı

Tavuğu bol su ile yıkayarak uygun bir tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ve limon ilave ederek haşlamaya bırakın. Tavuk haşlandıktan sonra parçalanmasına izin vermeden sudan alın.

Tavuğun içini hazırlamak için, pilav tavasına yağı ilave ederek eritin. Eriyen yağa yemeklik doğranmış kuru soğanı ve dolmalık fıstığı ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Bu arada pirinçleri bol su ile yıkayarak süzün. Suyu süzülen pirinci kavrulan soğanın üzerine ekleyin ve pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Kavrulan pirinçlere 3,5 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyin. Ardından temizlenmiş kuş üzümlerini, tuzu ve baharatları ilave edin. Tavuk ciğerini minik minik doğradıktan sonra malzemelere ekleyin ve pilavı kısık ocakta pişirin.

Haşlanan tavuğu fırın kabına alın. Pişen pilavı tavuğun içine doldurduktan sonra hijyenik bir ip ve iğne ile açık kısmını dikin. Ya da açık kısmı birkaç kürdan yardımı ile kapatabilirsiniz.

Tavuğun üzerine sürmek için çukur bir kabın içine, domates salçası, yoğurt ve toz şekeri alarak homojen bir şekilde karıştırın. Yumurta fırçası ile hazırladığınız karışımı tavuğun her yerine eşit şekilde sürün. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Tavuğu sıcak fırına vererek her tarafı nar gibi kızarana kadar pişirin. Yanında garnitür olarak haşlanmış bezelye ve mantar ile servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun.

1 yorum:

Güzel gözüküyor bu hafta sonu deneyecegim