Önemli Duyurular

Sitemizde kendi tariflerini paylaşacak moderatörler aranmaktadır.
Sitemiz ile ilgili eleştiri ve önerilerinizi bildirmeniz beni mutlu edecektir.
Sitemizdeki tarifler bizzat denenmiş olup hiç bir yerden alıntı değildir.
“Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri, 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır. Yazıların ve fotoğrafların sahibi http://cigdeminyemekleri.blogspot.com.tr/'dir. Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, alıntı yapılamaz."

24 Ekim 2015 Cumartesi

Baton Yaş Pasta Tarifi

Baton Yaş Pasta Tarifi


Yaş pasta tarifleri katogorisinin en güzel pasta tarifi olduğunu düşündüğüm lezzetli pastanın tarifini birlikte yapacağım.



Baton yaş pasta tarifi malzemeleri :

3 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker
4 Su bardağı un
1 Paket kakao
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Su bardağı süt

Baton yaş pasta kreması malzemeleri :

1 Su bardağı un
1 Paket nişasta
1 Su bardağı toz şeker
1 Litre süt
1 Paket krem şanti

Yapılışı :

Baton şeklinde kremalı kolay bir pasta tarifidir. Hazırladığımız bütün pasta tarifleri sizlerin istediği pasta tarifleridir. Baton yaş pasta tarifi : İlk olarak fırının sıcaklığını 170 derece olarak ayarlayın. Bir kabın içerisine yumurtaları mikserle köpürene kadar çırpın içerisine süt dökerek çırpmaya devam edin. Havuz şeklinde açılmış un, kabartma tozu, vanilya, toz şeker ve kakao ekleyerek yumurtalı harç ile birlikte karıştırmata devam edin. Yuvarlak bir pasta kalıbının içerisine hazırladığımız pasta keki harcını dökün. Pasta kalıbını fırına yerleştirin ve 20 dakika pişirin. Pasta keki pişerken pandispanyası için kremayıda hazırlayalım. Tencerenin içerisine 1 litre süt, un, nişasta, toz şeker ve krem şantiyi ekleyerek karıştırın. Koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hazırlanan pasta kremasını ayrı bir borcamın içerisine soğuması için dökerek alın. Fındık, fıstık ve cevizleri ezerek kremanın içerisine ilave edin. Pişen pasta kekini sütle ıslatın. Islattığımız pasta kekinin arasına kreamayı spatula yardımıyla düzgünce sürün. Pastanın üzerine ve kenarlarına kalan kremayı bolca sürün. Krem şantiyi üzerinde yazılı tarife göre hazırlayarak pastanın üzerini süsleyebilirsiniz. 

Afiyet olsun.

0 yorum: